Lezajlott az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. négyes integrált irányítási rendszerének tanúsítási eljárása

Az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. Magyarország egyik legnagyobb raktárkapacitásával rendelkező logisztikai szolgáltatója, a brit többségi tulajdonú Interag Holding tagja.
Az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. jelenleg 163 000 m2-en, főleg raklapos áruval és gabona tárolásával (összesen 205 000 tonna kapacitás), illetve rakodásával foglalkozik.

Az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. tevékenysége során kiemelt értékként kezeli a minőséget, a környezetét, az energiával történő gazdálkodást, valamint az élelmiszer-biztonságot. Ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa végzett tevékenység folyamatosan megfeleljen az állandóan változó igényeknek és elvárásoknak.

A Társaság vezetése elkötelezett az integrált irányítási rendszer MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015, MSZ EN ISO 50001:2012 szabványok szerinti tanúsíttatása, és a 2014. EURÓPAI TAKARMÁNYGYÁRTÓK ÚTMUTATÓJA (EFMC) előírás szerinti GMP igazolása iránt, részint a belső elvárások, másrészt az ügyfeleik részéről egyre nagyobb mértékben megjelenő igény miatt.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 5 felkészült auditorral 2018 májusában végezte el az integrált irányítási rendszer auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT 2018 júniusában pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok, valamint a GMP igazoló okirat kiadására vonatkozólag.

Az audit során az auditor erősségként az alábbiakat emelte ki: 

 • vezetőség és a munkatársak elkötelezettsége az integrált irányítási rendszer működtetésére és fenntartására;
 • a folyamatos törekvés a vevői elégedettség javítására;
 • a szolgáltatási folyamatok dokumentálása, a jó gyakorlat;
 • az infrastruktúra biztosítása;
 • a vezetőség elkötelezettsége, folyamatos vezetői kontroll biztosítása;
 • az érdekelt felek és igények felmérése és meghatározása;
 • a telephelyek biztonságos kialakítása;
 • szakmai kompetenciák és tapasztalatok.

A követelményszabványok szerint kiadott MSZT-tanúsítvány és a nemzetközi elismerést biztosító IQNet-tanúsítvány, illetve a GMP-rendszer igazoló okirata elősegíti az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. számára, hogy bizonyítsa elkötelezettségét az integrált irányítási rendszer iránt. A tanúsítványok és a GMP-rendszer igazoló okirata új üzleti lehetőségeket is hozhatnak a fenti modellszabványok követelményeinek és az EFMC útmutató előírásainak való megfelelésre kiemelt figyelmet fordító ügyfelek megnyerésével.
Az MSZT ezúton is gratulál az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

 • ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. kézikönyve
 • 2018. évi auditjelentés
 • http://www.atidepo.hu/

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. július