ARANYOKLEVÉL a FramoChem Kft. részére

A FramoChem Kft. 1993-ban alakult közös vállalatként a francia Groupe SNPE és a magyar BorsodChem Zrt. között. 2014. augusztus 1-től a FramoChem Kft. az amerikai Van De Mark Company tulajdona.

A FramoChem Kft. foszgén, valamint foszgénszármazékok széles skálájának előállításával foglalkozik. A gyártást végző telephely a kazincbarcikai vegyipari komplexum területén helyezkedik el.
A létesítmény hat, egymástól függetlenül működtethető gyártósorral rendelkezik, így a vállalat rugalmasan képes teljesíteni a vevői igényeket és azok változását.

A Kft. a műszaki szakértelem, az átfogó üzleti tapasztalat és a magasan képzett személyzet kombinációját alkalmazza, hogy biztonságos és sikeres minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtson az ügyfeleknek.

Az MSZT 2008 óta aranyoklevéllel ismeri el tanúsított partnerei irányítási rendszerekkel kapcsolatos elkötelezettségét. A kitüntetést azok a cégek kaphatják, amelyek irányítási rendszerüket kiválóan és eredményesen működtetik, fejlesztik, és a Magyar Szabványügyi Testületnél a tanúsítványukat folyamatosan fenntartják.

A FramoChem Francia-Magyar Finomkémiai Kft. minőségirányítási (MIR) rendszerével kapcsolatosan 2010-ben az MSZT ügyvezető igazgatója által kiadott aranyoklevél-elismerésben részesült. 2017-ben az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványra történő zökkenőmentes átállással és a környezetközpontú (KIR) irányítási rendszerének működtetésével kiérdemelte az érintett területre szóló aranyoklevelet is.  

A tanúsítási eljárások során az auditcsoport erősségként jelölte meg az alábbi területeket:

  • A szervezet felső vezetésének elkötelezettsége az integrált irányítási rendszer működtetése és fejlesztése iránt.
  • A termék-előállítási folyamat szabályozottsága, irányítása, végrehajtása és követhetősége.
  • A humánerőforrás szakmai kompetenciája.

Az MSZT ezúton is gratulál a FramoChem Francia-Magyar Finomkémiai Kft. vezetőinek és munkavállalóinak, és további eredményes munkát kíván a továbbiakban is az integrált vállalatirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.


Az aranyokirat


Források:

  1. 2017-es auditjelentés
  2. http://vandemark.com/

2017. december