Sikeres új környezetközpontú tanúsítási eljárás az Aqua Construct Zrt.-nél

Az 1990-ben alapított, majd 1994-ben részvénytársasággá átalakuló Aqua Construct Közmű-és Környezetmérnöki Zrt. közel 30 éves fennállása óta változatlan cégvezetővel és nagy tapasztalattal rendelkező munkatársakkal biztosítja munkájának magas színvonalát.

A Zrt. célja, olyan minőségi színvonalat képviselő szolgáltatások nyújtása, amely – elsősorban belföldön – jól értékesíthető és ezáltal a Társaság hosszú távú megítélését, hírnevét és eredményességét is növeli.

Társaság tevékenységének profilja a következő szakterületekre terjed ki:

 • EU-s támogatással megvalósítandó szakirányos projektek építési beruházásainak előkészítésében szükséges mérnökszolgáltatói szakfeladatok ellátása, beleértve a kivitelező kiválasztásához szükséges szakdokumentációk elkészítését.
 • Különböző helyi és térségi vízellátó rendszerek, csapadékvíz-elvezető rendszerek és szennyvízcsatorna-hálózatok tervezése, a hozzájuk csatlakozó műtárgyakkal (vízépítési műtárgyak, közlekedési rendszerek) együtt. Ezek lehetnek akár új, zöldmezős beruházások, vagy a meglévő rendszerek rekonstrukciói.
 • Vízkezelő és szennyvíztisztító művek tervezése a szükséges technológia kialakításával.
 • Komplex generáltervezői – valamint ezen belül szaktervezői – szolgáltatás a vízbeszerzéstől a vízellátó, vagy szennyvízelvezető rendszerek megvalósításáig, a használt vizek kijelölt befogadóba történő bevezetéséig.
 • EU-s támogatással megvalósítandó szakirányos projektek építési beruházásainak kivitelezéskövetése mérnöki közreműködéssel (tervkészítéstől az üzembe helyezésig).

Az AQUA CONSTRUCT Zrt. vezetése a minőség és a környezetvédelem ügyét az egyik legfontosabb feladatának tekinti, és ennek megfelelően minőség- és környezetorientált vezetői magatartást, vezetési módot és gazdálkodást valósít meg.
Szolgáltatásaik fejlesztése érdekében 2004 óta folyamatosan fenntartják minőségirányítási rendszerüket és fejlesztik működésüket. Felelős vállalatként az idei év során, az új szabványra való áttérés mellett, környezetközpontú irányítási rendszerük tanúsíttatása mellett is döntöttek.

A szervezet integrált irányítási rendszerének alkalmazási területe:

Mélyépítési létesítményekhez kapcsolódó mérnöki tevékenység (tervezés, szakértés), egyéb mérnöki jellegű műszaki szolgáltatás, integrált mérnöki szolgáltatás, különös tekintettel a vízügyi létesítményekre.

Az MSZT auditora augusztusban végezte el a szervezet minőségirányítási rendszerének okirat-megújító, egyben az új szabványra vonatkozó áttérési, valamint a környezetközpontú irányítási rendszerének tanúsítási auditját.

Az auditor erősségként az alábbi megállapításokat tette:

 • a lényeges érdekelt felek lényeges igényeinek folyamatos figyelése, dokumentálása;
 • a vezetőség elkötelezettsége;
 • a dokumentáció gondos kidolgozása;
 • a minőségcélok teljesülésének figyelemmel kísérése;
 • megfelelő részletességgel szabályozott, folyamatosan felügyelt hatékony értéktermelő folyamatok.

Az auditor javaslata alapján 2018. szeptember 14-én az MSZT pozitív döntést hozott az MSZT- és IQNet-tanúsítványok kiadásáról, melyhez ezúton is gratulálunk az AQUA CONSTRUCT Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak.

További eredményes munkát kívánunk az integrált irányítási rendszerük működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Forrás:

 • http://aquaconstruct.hu/
 • AQUA CONSTRUCT Zrt. – Minőség- és Környezetirányítási Kézikönyv
 • 2018. évi I. szakasz és II. szakasz auditjelentések

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével, vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. október