A Világítástechnikai Társaság 2017. évi évzáró közgyűlése
Elismerő oklevél a magyar szabványosításnak

A Világítástechnikai Társaság (VTT) székhelyén, a Világítás Házában (Bp., IV. ker. Árpád út 67. I. em.) 2017. december 12-én 17 órakor tartotta meg szokásos évzáró közgyűlését.

Nagy János elnök úr nyitotta meg a közgyűlést, és köszöntötte a résztvevőket, majd az elnökségi tagok beszámoltak az elmúlt évi tevékenységükről. Az elnök úr beszámolt a VTT 2017. évi tevékenységéről, sikeres gazdálkodásáról, majd a tagság beszámolót hallgatott meg a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottságban, a CIE-ben folyó munkáról, annak magyar vonatkozásairól (Schwarcz Péter), a VTT oktatási tevékenységéről (Nádas József), a VTT nemzetközi és tudományos kapcsolatairól, a LUX EUROPA 2017 konferenciáról, a magyar részvételről (Dr. Poppe András). Az elhangzottakról folytatott vita során a Magyar Szabványügyi Testület szabványosító menedzsere, Kosák Gábor hozzászólásában megköszönte a VTT évek óta tartó, a szabványosítás terén nyújtott támogatását. Beszámolt az eddigi VTT-MSZT együttműködés eredményeiről és a 2017. évi világítástechnikai szabványosításról.

Az utolsó hivatalos napirendi pont a díj átadása és a jubiláló tagok köszöntése volt. A VTT Kosák Gábornak, az MSZT/MB 838 Világítástechnika műszaki bizottság titkárának elismerő oklevelet adományozott, amely elismerés nem csak Kosák Gábornak, de az MSZT-nek, a magyar szabványosításnak is szól.

A közgyűlés az óév búcsúztatásával zárult, a VTT tagjai egy pohár pezsgő mellett köszöntek egymásnak boldog újesztendőt, majd kötetlen beszélgetés folyt tovább, alkalmat adva a személyes kapcsolatok ápolásának.

Kosák Gábor 
2018. január