A kültéri fitneszeszközökre vonatkozó európai szabvány már nemzeti szabványállományunk része

MSZ EN 16630:2015

2015. augusztus 1-jén nemzeti szabványként megjelent az MSZ EN 16630:2015 Állandóra telepített kültéri fitneszeszközök. Biztonsági követelmények és vizsgálati módszerek hivatkozási számú és című nemzeti szabvány angol nyelven.

A szabvány meghatározza a kültéri fitneszeszközök általános biztonsági követelményeit a gyártásra, a telepítésre, az ellenőrzésre és a karbantartásra vonatkozóan.

Ízelítő a szabványból

A szabvány magyar nyelvű kiadásához keressük azon potenciális támogatókat, akikkel összefogva, együttes erővel a hivatalos magyar nyelvű változatot elkészíthetnénk.

A magyar nyelvű kiadásra azért is lenne szükség, mert az eltérő fordítások (értelmezések) a szerződéses kapcsolatokban súlyos, pénzügyi következményekkel és bírósági eljárásokkal járó zavarokat okoznak. Az MSZT által kiadott magyar nyelvű változat – ugyanakkor nem egyszerűen a forrásszabvány fordítása, hanem annak magyar nyelvű értelmezése – a forrásszabvány tartalmát pontosan visszaadó, annak tartalmával azonos, a magyar szabványrendszerbe illesztett hiteles dokumentum.

A támogatással kapcsolatban további információkért kérjük, keresse munkatársunkat a g.csik@mszt.hu elérhetőségen.

A szabvány megvásárolható az MSZT Szabványboltjában  vagy megrendelhető a kiado@mszt.hu e-mail címen a Megrendelőlap kitöltésével.

Csík Gabriella
<<korábbi cikk>>