A kezdeti 5G specifikációk továbbítása az ITU felé

2017 októberében az IMT-2020 földfelszíni rádiós interfészekről szóló ITU-R Workshop után a 3GPP munkacsoportjai tovább dolgoznak az 5G rendszerek leírásán – az LTE fejlődése és az első, decemberben jóváhagyott 5G NR specifikációk alapján. Az eddigi elkészült előírások összefoglalóját elküldték az ITU IMT-2020 csoportjának.

Az alábbi hivatkozáson elérhető dokumentumok az eddig definiált műszaki jellemzőkről adnak összefoglalót:

Description template of 3GPP 5G candidate for inclusion in IMT-2020

Ez az összefoglaló még nem tekinthető véglegesnek, de egy jó áttekintést nyújt a decemberi 3GPP Release 15 tartalmáról, és ami a legfontosabb, lehetővé teszi az ITU-R és a független értékelő csoportok számára, hogy jobban megértsék ezt az új technológiát.

A 3GPP e dokumentumon kívül még további kettő kiadását tervezi, miután a fontosabb mérföldköveket elérték [Release 15 (2018. június) és Release 16 (2019. július)].

A 3GPP jelenleg egy workshopot is tervez, elsősorban az értékelő csoportok munkájának segítésére, melyen bemutatják az 5G megoldásokat és a 3GPP technológiákat az érdekelt felek számára. A workshop időpontját és helyét hamarosan a 3GPP honlapján fogják közzétenni.

Forrás: http://www.3gpp.org/news-events/3gpp-news/1937-5g_description

Nagy Gábor
2018. április