9. ETSI ITS Workshop

Az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet 2018. március 6. és 8. között szakmai találkozót szervez az intelligens közlekedési rendszerek témakörében, Berlinben.

2014 végén az Európai Bizottság kezdeményezte egy C-ITS (kooperatív intelligens közlekedési rendszer, Cooperative Intelligent Transport System) kiépítési platform létrehozását, amely összehozza a különböző érdekelteket, és elősegíti a C-ITS európai bevezetését. A platform második fázisáról szóló jelentést 2017 szeptemberében fejezték be, az európai szintű biztonsági keretrendszer első verzióival együtt, beleértve egy közös európai tanúsítási politikát is. E munka támogatása érdekében az ETSI frissítette a vonatkozó előírásokat, hogy megfeleljen az európai szintű biztonsági keretrendszernek.

A 2016-os év végére az Európai Bizottság közleményt adott ki a C-ITS-ről, jelezve a tervezett intézkedéseket, valamint ajánlásokat a C-ITS európai kiépítésének megvalósításáról.

Ezekkel a tevékenységekkel párhuzamosan számos európai országban megkezdődtek a telepítési tevékenységek, és a létrehozták a „C-Roads” platformot a különböző európai tagállamok kiépítési tevékenységeinek összehangolása érdekében. Ugyanakkor az autonóm járművek az elmúlt év során kiemelt figyelmet kaptak, és az iparág a következő lépésekre készül.

A fenti izgalmas tevékenységek fényében ez a fórum segít megkönnyíteni a folyamatban lévő kiépítési munkálatokat, nem csak Európában, hanem világszerte.

Az esemény célközönsége:

  • az ITS infrastruktúra kiépítéséért felelős döntéshozók;
  • közúti üzemeltetők;
  • forgalomirányítók;
  • jármű- és felszerelésgyártók/beszállítók;
  • szolgáltatók;
  • jogalkotó szervek.

Regisztráció és további információk:
http://www.etsi.org/news-events/events/1234-etsi-its-workshop-2018

Nagy Gábor
2018. március