A MAPEI Kft.  tanúsított integrált vállalatirányítási rendszere tovább bővült az energiairányítási (MSZ EN ISO 50001:2012) rendszerre vonatkozó követelményeknek való megfeleléssel

A Milanóban alapított Mapei, mára a világ első számú építőipari ragasztóanyag- és vegyi/építési anyag gyártója. A Mapei Kft. 1991. szeptember 1-jén jött létre a Mapei S.p.A. leányvállalataként és mára az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplőjévé vált Magyarországon.

A sikeres és dinamikus növekedést a cég kereskedelmi stratégiájának köszönheti, melynek középpontjában a vevők és a vevői igények állnak. Továbbá kiemelt fontosságot tulajdonítanak a szakemberképzésnek, a környezetvédelmének és az energiahatékonyságnak.

A szervezet által megfogalmazott küldetés:
„Mindenkor készen állunk, hogy tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában."

A cég vezetése elkötelezett a tevékenységének folyamatos fejlesztése és a magas színvonalú szolgáltatás nyújtása tekintetében, ezért döntöttek az integrált minőség-és környezetközpontú vállalatirányítási rendszerének az energiairányítási rendszerrel történő kibővítéséről.

Az MSZT Tanúsítási Titkársága szerződéses kapcsolat alapján mint tanúsító szervezet végzi feladatát. Az energiairányítási rendszerek területén az MSZT a szlovén IQNet-taggal (SIQ) együttműködésben tud akkreditált tanúsítványt biztosítani ügyfelei részére.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkárságának két felkészült auditora 2016 áprilisában végezte el az irányítási rendszer MIR-KIR felügyeleti auditját és az EIR tanúsítási II. szakaszát. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

A tanúsított tevékenység alkalmazási területe:

  • Építési vegyi anyagok: hidegburkolási és melegburkolási segédanyagok, víz-, hő-, hangszigetelő anyagok és rendszerek, beton adalékszerek, por alakú, cementalapú szárazhabarcsok és építőipari segédanyagok, betonjavító anyagok gyártása, kereskedelme, valamint műszaki szaktanácsadás.

Az MSZT ezúton is gratulál a Mapei Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált vállalatirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.


Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot  Szalai Líviával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével  az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2016. június 1.

Források:

  1. A szervezet által összeállított ismertető
  2. 2016. évi auditjelentés