Képtalálat a következőre: „financial support imageAz ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 magyar nyelvű kiadásának támogatása

A legismertebb és legszélesebb körben alkalmazott ISO-szabványok közé tartozik a minőségirányítási, illetve a környezetközpontú irányítási rendszer követelményeit meghatározó ISO 9001 és ISO 14001. A szabványokat a közszférában és a magánszektorban kis-, közép- és nagyvállalatok, gyártók és szolgáltatást nyújtók világszerte egyaránt használják. A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) jelentős formai és tartalmi változtatásokkal várhatóan 2015 szeptemberében kiadja az ISO 9001 és a 14001 legújabb változatát.

Mivel Magyarországon is sok szervezet dönt úgy, hogy irányítási rendszere szabványnak való megfelelőségét független fél által tanúsíttatja, ezek a szabványok nagy értéket képviselnek és sok vevőhöz és felhasználóhoz eljutnak. A nagy érdeklődésre való tekintettel az MSZT a lehető legrövidebb időn belül szeretné a szabványokat magyar nyelven kiadni.

Az MSZT várja azon cégek, szolgáltatók stb. jelentkezését, akik az MSZT-vel együttműködve, támogatni szeretnék a szabványok magyar nyelvű kiadását. Ugyanis csak az MSZT által kiadott magyar nyelvű változat – nem egyszerűen a forrásszabvány fordítása, hanem annak magyar nyelvű értelmezése – a forrásszabvány tartalmát pontosan visszaadó, annak tartalmával azonos, a magyar szabványrendszerbe illesztett hiteles dokumentum.

A támogatással kapcsolatban további információkért kérjük, keresse Czimer Gáborné munkatársunkat a g.czimer@mszt.hu elérhetőségen.

A szabványok változásairól az MSZT honlapja folyamatosan tájékoztatást ad, de az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 megjelenését követően szakmai fórumot és képzéseket is tartani fogunk. Kérjük, kísérje figyelemmel képzési tájékoztatónkat!

https://www.brakel.com/upload/news/iso14001afb1-_-1398155245tn.jpg                                  Képtalálat a következőre: „ISO 9001 image

<<Korábbi cikk ebben a témában>>