17. Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny

A JQA japán tanúsító szervezet a svájci székhelyű IQNet Nemzetközi Tanúsító Hálózattal közösen – hagyományt teremtve – ebben az évben immár tizenhetedik alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyt. A verseny célja a gyermekek nevelése a környezet szeretetére és védelmére.

A 2015-ben megrendezett 16. versenyre 85 országból 18299 rajz érkezett a japán Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodához, ebből 925 db Magyarországról (ezzel a 6. legtöbb rajzpályázatot benyújtott ország lettünk). A nemzetközi szekció első helyezettjei között egy 10 éves, egy 11 éves és egy 12 éves magyar lányt is köszönthetünk, a nemzetközi szekció említésre méltó kategóriájában pedig díjazták egy 9 éves magyar kislány rajzát is.

Szeretnénk ezt a versenyt itthon is minél szélesebb körben ismertté tenni. Az elmúlt évben megrendezett verseny nyerteseiről és a nyertes munkákról angol nyelven olvashatnak a http://www.childrens-drawing.com/eng/16_contest/16thcontest.html weboldalon.

Néhány fontos információ a 17. Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny részvételi feltételeiről:

Szervező: JQA, Japan Quality Assurance Organization.
Téma: Földünk, a kék bolygó – kik élnek rajta?

A Földnek számos lakója van. Állatok, rovarok, növények, mikrobák, amelyek olyan parányiak, hogy szabad szemmel nem is láthatóak, és egyéb élő szervezetek, az emberek mellett ők is mind a Föld lakói. Készíts el egy rajzot a Föld lakóiról, ahogy te elképzeled őket!

Részvételi korhatár: 7 évestől 15 évesig.
Jelentkezési határidő: 2016. május 31. (a jelentkezési lapoknak és a rajzoknak erre a határidőre hiánytalanul be kell érkezniük az irodához).

A rajzokra vonatkozó követelmények:
Papírméret: 257 mm x 364 mm vagy ennél kisebb.
Rajz és rajzeszköz: szabadkézi rajz, amely bármilyen festékkel, pasztellkrétával stb. készülhet.

Fontos:

  • Kérjük, hogy a jelentkezési lapot angolul töltsék ki és csatolják a rajz hátoldalához (segítségül készítettünk egy kétnyelvű változatot).
  • A rajzokat csak a beküldőnek szabad elkészítenie. A sajtóban már megjelent rajzokat nem fogadják el.
  • A rajzokat nem küldik vissza a feladónak.
  • A beküldött rajzok a JQA tulajdonává válnak, amely felhasználhatja azokat reklámcélokra kiadványokban vagy a honlapján.
  • Az egy iskolából beküldött rajzokat együtt, egy csomagban kell postázni.
  • Szöveges rajzok (mint például plakátok) nem vehetnek részt a versenyben.

Postázási cím: International Environmental Children's Drawing Contest Office POB 264, 
Kyobashi Yubinkyoku, Tokyo, 104-8691, Japan

A győztesek kihirdetése: 2016 augusztusában (kiírás a verseny honlapján).

Díjak: 48 nyertes különleges emléktárgyat kap. Minden résztvevő részvételi díjat kap. (Ezeket a tervek szerint december körül postázzák.)

További információért vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodával (International Environmental Children's Drawing Contest Office)
Rm. 303, 15 Sankyo Bldg., 2-7-12 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, JAPAN
Telefon: +81-3-3546-3631 Fax : +81-3-3543-8531 E-mail: manad@chive.ocn.ne.jp

Jelentkezési lap