16. nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzverseny

A JQA japán tanúsító szervezet a svájci székhelyű IQNet nemzetközi tanúsító hálózattal közösen – hagyományt teremtve – ebben az évben immár tizenhatodik alkalommal hirdeti meg a nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzversenyt. A verseny célja a gyermekek nevelése a környezet szeretetére és védelmére.

A 2014-ben megrendezett 15. versenyre 81 országból 21284 rajz érkezett a japán Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodához, ebből 1037 Magyarországról (ezzel a 6. legtöbb rajzpályázatot benyújtott ország lettünk). A nemzetközi szekció első helyezettjei között egy 8 éves magyar kislányt is köszönthetünk, a nemzetközi szekció említésre méltó kategóriájában pedig díjazták egy 8 éves, egy 12 éves, egy 13 éves és egy 14 éves magyar kislány rajzát is.

Szeretnénk ezt a versenyt itthon is minél szélesebb körben ismertté tenni. Az elmúlt évben megrendezett verseny nyerteseiről és a nyertes munkákról angol nyelven olvashatnak a http://www.childrens-drawing.com/eng/15_contest/15thcontest.html weboldalon.

Néhány fontos információ a 16. nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzverseny részvételi feltételeiről:

Szervező: JQA, Japan Quality Assurance Organization.

Téma: A Föld hangjai

Ha a Föld beszélni tudna, mit mondana nekünk?
Vajon azt mondaná "Köszönöm, hogy tisztán tartjátok a tengereket és a folyókat!", vagy azt, hogy „Az erdők egyre csak fogynak, úgy hiszem, meg fogok fázni!", vagy „Úgy sajnálom a földrengéssel elpusztított épületeket!". Vagy talán azt mondaná: „Nagyon fájt, amikor nekem ütközött egy meteorit a minap."
Tedd próbára a képzeletedet vajon mit mondana a Föld, és készíts egy rajzot róla.

Részvételi korhatár: 7 évestől 15 évesig.

Jelentkezési határidő: 2015. május 29. (a jelentkezési lapoknak és a rajzoknak erre a határidőre hiánytalanul be kell érkezniük az irodához).

A rajzokra vonatkozó követelmények:
Papírméret: 257 mm x 364 mm vagy ennél kisebb.
Rajz és rajzeszköz: szabadkézi rajz, amely bármilyen festékkel, pasztellkrétával stb. készülhet.

Fontos:

  • Kérjük, hogy a jelentkezési lapot angolul töltsék ki és csatolják a rajz hátoldalához (segítségül készítettünk egy kétnyelvű változatot).
  • A rajzokat csak a beküldőnek szabad elkészítenie. A sajtóban már megjelent rajzokat nem fogadják el.
  • A rajzokat nem küldik vissza a feladónak.
  • A beküldött rajzok a JQA tulajdonává válnak, amely felhasználhatja azokat reklámcélokra kiadványokban vagy a honlapján.
  • Egy iskolából a rajzokat együtt, egy csomagban kell postázni.
  • Szöveges rajzok (mint például plakátok) nem vehetnek részt a versenyben.

Postázási cím:

International Environmental Children's Drawing Contest Office POB 264, 
Kyobashi Yubinkyoku, Tokyo, 104-8691, Japan

A győztesek kihirdetése: 2015 augusztusában (kiírás a verseny honlapján).

Díjak: 48 nyertes különleges emléktárgyat kap. Minden résztvevő részvételi díjat kap. (Ezeket a tervek szerint december körül postázzák.)

További információért vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodával (International Environmental Children's Drawing Contest Office)
Rm. 303, 15 Sankyo Bldg., 2-7-12 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, JAPAN
Telefon: +81-3-3546-3631 Fax : +81-3-3543-8531 E-mail : manad@chive.ocn.ne.jp

Jelentkezési lap