15. Nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzverseny

A JQA japán tanúsító szervezet a svájci székhelyű IQNet nemzetközi tanúsító hálózattal közösen – hagyományt teremtve – ebben az évben immár tizenötödik alkalommal hirdeti meg a nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzversenyt. A verseny célja a gyermekek nevelése a környezet szeretetére és védelmére.

A 2013-ban megrendezett 14. versenyre 77 országból 16409 rajz érkezett a japán Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodához, ebből 714 Magyarországról (ezzel az 5. legtöbb rajzpályázatot benyújtott ország lettünk). A nemzetközi szekcióban egy 8 éves magyar kislány lett a bírák különdíjasa, egy 11 éves és egy 13 éves magyar lány pedig elnyerte a nemzetközi szekció első díját.

Szeretnénk ezt a versenyt itthon is minél szélesebb körben ismertté tenni. Az elmúlt évben megrendezett versenyről angol nyelven olvashatnak a http://www.childrens-drawing.com/eng/contest.html weboldalon.

Néhány fontos információ a 15. nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzverseny részvételi feltételeiről:

Szervező: JQA, Japan Quality Assurance Organization.

Téma: A Föld: a csodálatos bolygó.

A hatalmas univerzumban bolygók és csillagok milliárdjai léteznek. Egyre csökken azonban a valószínűsége az olyan Föld-szerű bolygók létezésének, amelyek levegővel, vízzel és sok élő szervezettel rendelkeznek. Maga a Föld létezése nem más, mint egy csoda, ahogy az emberi lények és más élőlények létezése is. Itt élünk ezen a csodával határos módon kialakult bolygón, egymás mellett emberek, állatok és növények. Rajzolj a Föld varázslatos tájairól vagy élőlényeiről egy képet és nevezz be a versenyre.

Részvételi korhatár: 7 évestől 15 évesig.

Jelentkezési határidő: 2014. május 30. (a jelentkezési lapoknak és a rajzoknak erre a határidőre hiánytalanul be kell érkezniük az irodához).

A rajzokra vonatkozó követelmények:

Papírméret: 257 mm x 364 mm vagy ennél kisebb.
Rajz és rajzeszköz: szabadkézi rajz, amely bármilyen festékkel, pasztellkrétával stb. készülhet.

Fontos:

  • Kérjük, hogy a jelentkezési lapot angolul töltsék ki és csatolják a rajz hátoldalához (segítségül készítettünk egy kétnyelvű változatot).
  • A rajzokat csak a beküldőnek szabad elkészítenie. A sajtóban már megjelent rajzokat nem fogadják el.
  • A rajzokat nem küldik vissza a feladónak.
  • A beküldött rajzok a JQA tulajdonává válnak, amely felhasználhatja azokat kiadványokban vagy a honlapján reklámcélokra.
  • Egy iskolából a rajzokat együtt, egy csomagban kell postázni.
  • Szöveges rajzok (mint például plakátok) nem vehetnek részt a versenyben.

Postázási cím:
International Environmental Children's Drawing Contest Office POB 264, 
Kyobashi Yubinkyoku, Tokyo, 104-8691, Japan

A győztesek kihirdetése: 2014. augusztusban (kiírás a verseny honlapján).

Díjak: 48 nyertes különleges emléktárgyat kap. Minden résztvevő részvételi díjat kap. (Ezeket a tervek szerint november végén, december környékén postázzák.)

További információért vegye fel a kapcsolatot a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodával (International Environmental Children’s Drawing Contest Office)
Rm. 303, 15 Sankyo Bldg., 2-7-12 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, JAPAN
Telefon: +81-3-3546-3631, fax : +81-3-3543-8531, e-mail : manad@chive.ocn.ne.jp

Jelentkezési lap