Az IRIS Certification™ szabályok:2017 kiadvány

Az MSZT 2017. december 1-jén tette közzé az MSZ ISO/TS 22163:2017 Vasúti alkalmazások. Minőségirányítási rendszerek. A vasúti szervezetek üzleti irányítási rendszerének követelményei. Az ISO 9001:2015 és a vasúti ágazatban alkalmazandó kiegészítő követelmények szabvány magyar nyelvű változatát.  Az MSZ ISO/TS 22163:2017 a vasúti ágazatban specifikus minőségirányítási rendszerkövetelményeket határoz meg, így alkalmazható a vasútiparral kapcsolatos termékek teljes szállítói láncában a tervezési és fejlesztési, a gyártási és karbantartási tevékenységekre (kivéve a vasúti szállítást). Kiemelten kezeli a szállítói láncban a folyamatos fejlesztés biztosítását, a hibamegelőzést és a hibacsökkentést, valamint a termékminőség javítását és fenntartását, beleértve annak biztonsági szempontjait is.

Az MSZ ISO/TS 22163 szerinti vasúti minőségirányítási rendszer auditálására és tanúsítására való felkészülést segíti elő az UNIFE dokumentuma, amelynek magyar nyelvű, az IRIS Certification™ szabályok című változatát az MSZT forgalmazza.

A kiadvány mind papír, mind pedig elektronikus (pdf) formában megvásárolható az MSZT Szabványboltjában vagy megrendelhető a kiado@mszt.hu e-mail címen a Megrendelőlap kitöltésével.

A kiadvánnyal kapcsolatban felvilágosítást ad:
Szabó József (06 1456-6846, j.szabo@mszt.hu)