A P.M.R. Kft. sikeres áttérési auditja az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 szabványokra

A P.M.R. Kereskedelmi Ipari és Szolgáltató Kft. 1991-ben alakult. A vállalat fő tevékenysége a hasznosítható hulladékok elsősorban papír-, műanyag és fémhulladékok gyűjtése, szállítása, feldolgozása, újrahasznosításra való előkezelése, másodlagos nyersanyaggá alakítása a feldolgozóipar számára.

A szervezet küldetése, hogy az ipar, illetve a lakosság számára hulladékká vált, mégis még hasznosítható termékeket, csomagolásokat a hulladékhasznosító ipar számára alapanyagként elérhetővé tegyék azáltal, hogy ezeket a hulladékokat gyűjtik, majd a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezelik, másodlagos alapanyaggá teszik.

A P.M.R Kft. integrált irányítási rendszerének tanúsított alkalmazási területe: hasznosítható papír, műanyag gyűjtése, kezelése, hasznosítása, titkos és bizalmas iratok megsemmisítése, üveg és szélvédőüveg gyűjtése, kezelése, fémhulladék átvétele, gyűjtése, kezelése, hasznosítása, hulladékká vált gépjármű gyűjtése, kezelése.

A szervezet társadalmi felelősségvállalása is kiemelkedő, időszakosan iskolai papírgyűjtést hirdetnek, ezzel elősegítve az intézmények számára a környezettudatos nevelést.

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) felkészült auditorai 2018 júliusában végezték el az irányítási rendszer felügyeleti és egyben az új szabványokra vonatkozó áttérési auditját, melynek során erősségként többek között az alábbi megállapítások kerültek rögzítésre:
a vezetés és a munkatársak elkötelezettsége az integrált irányítási rendszer működtetése és fejlesztése iránt;
vevőközpontúság;
az erőforrások biztosítása;
a tevékenységek szabályozottsága, felügyelete;
az anyagok és hulladékok rendezett, a környezetet kímélő tárolása.
Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.
Az MSZT ezúton is gratulál a P.M.R. Kreskedelmi Ipari és Szolgáltató Kft vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. szeptember