A hegesztéstechnológia minősítése, az MSZ EN ISO 15614-1:2017 értelmezése és alkalmazása

Szakmai fórum, 2018. március 21.

Az MSZT elkészítette és 2018. február 1-jén kiadta az MSZ EN ISO 15614-1:2017 Fémek hegesztési utasítása és hegesztéstechnológiájának minősítése. A hegesztéstechnológia vizsgálata. 1. rész: Acélok ív- és lánghegesztése, valamint nikkel és ötvözetei ívhegesztése szabvány magyar nyelvű változatát az ÉMI-TÜV SÜD Kft., a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés, illetve a TÜV Rheinland InterCert Kft. hozzájárulásának köszönhetően. Ettől az időponttól kezdve minden új hegesztéstechnológiát e szabvány szerint kell minősíteni, de lehetséges az e kiadásnak megfelelő új érvényességi tartományt képezni egy korábban minősített WPQR alapján is, ha teljesül az új szabvány szerinti vizsgálati követelmények műszaki tartalma.

Milyen változásokat hozott az új szabvány? Hogyan kell helyesen értelmezni az érvényességi tartományokat? Ezekre és a szabványhoz kapcsolódó egyéb kérdésekre igyekszik az MSZT felkészült előadók segítségével tájékoztatást nyújtani a szabvány alkalmazói számára a 2018. március 21-i szakmai fórumon, amely alkalmat kínál tapasztalatcserére, a felmerülő kérdések megvitatására is.

A szakmai konferencián az MSZ EN ISO 15614-1:2017 magyar nyelvű változatát megrendelők kedvezményes áron vehetnek részt.

Amennyiben a szakmai fórum felkeltette érdeklődését, várjuk jelentkezését.

Tervezett program
Jelentkezési lap/Szabványmegrendelő lap

További információ:
Szabó József, főosztályvezető
e-mail: j.szabo@mszt.hu