Felhívás
Második generációs Eurocode-ok kidolgozásához keres szakértőt a CEN

Az Európai Bizottság támogatásával, a CEN/TC 250 Tartószerkezeti Eurocode-ok európai műszaki bizottság szakértőket keres az Eurocode-szabványok (EN 1990 – EN 1999) új kiadásának kidolgozásához.

A felülvizsgálat 4 fázisban zajlik, most a 3-4. fázisra keresnek fizetett szakértőket. Ezek a tényleges kidolgozási munkára és a műszaki felülvizsgálatra vonatkoznak. A harmadik fázisban 18 projektcsoport fog működni, míg a negyedik fázisban további 8. A csoportok egy vezetőből és négy tagból állnak.

A projekt célja, hogy a tartószerkezeti szabványok második generációja igazodjon a technológia fejlődéséhez, valamint az alkalmazási terület igény szerint kiterjesztésre kerüljön. A munka várhatóan a szabványok megjelenésével 2020-ban fejeződik be.

A munkát a holland és a brit szabványügyi testület koordinálja. A munka angol nyelven fog zajlani, tehát a szakmai és szabványosítási ismeretek mellett a nyelvtudás is alapkövetelmény.

Az MSZT szakértőinek, tagjainak is elérhető ez a lehetőség, további részletekért, díjszabásért, a követelmények és pályázati anyagok megtekintéséhez kérjük, hogy keresse Krantz Domokos főosztályvezető-helyettest a Szabványosítási Titkárságon, a szabvtit@mszt.hu címen, legkésőbb 2018. február 5-ig.

2018. január